,

17.12.2022 – Употребата на контрацептивните средства за унапредување на женското здравје

ден0.00

SKU: 018-2022-3 Categories: ,
На ден 17ти декември (сабота), со почеток од 09:30ч. во МКЦ (Кино Фросина) ќе се одржи секцискиот состанок на тема Употребата на контрацептивните средства за унапредување на женското здравје.
Вовед во оваа тема ќе даде Проф. Д-р Катерина Ставриќ, своја презентација ќе има Доц. Д-р Даниела Иванова Панова и приказ на случаи ќе дадат Спец. Д-р Димитар Гетов, Спец. Д-р Емилија Трајкова и Д-р Милена Симовик
 

09:30-10:00

Регистрација

10:00- 10:10

Воведно обраќање на претседателот на МАГО, Проф. Д-р Глигор Тофоски

 

10:10- 10:20

Вовед во темат Семејно планирање – Проф. Д-р Катарина Ставриќ

10: 20-10:45

Презентација на Доц, Д-р Данила Иванова

10:45-10:50

Видео за семејно планирање

10:50 – 11:30

Приказ на случаи

11:30 – 11:40

Заклучок

11:40 –

Коктел

Ве молиме потполнете го овој прашалник за митвоите и вистините за контрацептивните средства.
Прашалникот е анонимен и е наменет за здравствените работници.
ЛИНК до ПРАШАЛНИКОТ
За оние кои сакаат да добијат сертификат за учество на овој секциски состанокт котизацијата изнесува 0.00 денари.
ВАЖНО: Доколку веќе имате направено уплата за котизација во висина од 300.00 МКД, истата Ви биде рефундирана од организаторот  
ЛИНК ДО РЕГИСТРАЦИЈА за настанот https://forms.gle/eQAicfsDARzMyTsr5
Настанот е со физичко присуство и ќе бидат поделени флаери и постери за контрацептивните методи
 
Овој настан е во организација на Македонска асоцијација на гинеколози и опстетричари а со поддршка на Македонско Лекарско Друштво и УНФПА, Фонд за население на Обединетите нации.